Project name:

Woning Overteylingen, Sassenheim

Project description:

DATA

Locatie: Overteylingen, gemeente Sassenheim
Oppervlakte: 210m²
Status: ontwerp 2014.

PLAN

Voor een bouwkavel aan de Drietanderlaan in Sassenheim (plangebied Overteylingen) hebben we een vrijstaande woning ontworpen.
Om erachter te komen wat de opdrachtgever precies wilde hebben we goed doorgenomen wat ze belangrijk vonden en een smaaktest gedaan. Hieruit kwam o.a. naar voren dat ze veel waarde hechten aan het luxe buitenleven, ontspanning en samen zijn, maar met grote kinderen toch ook eigen plekken wilden waar je je even kan terugtrekken.
Vanaf de carport kijk je meteen door naar de tuin. Links is de woonkeuken en de woonkamer. Deze ruimten zijn extra hoog en verbonden met de veranda en het terras met zwemvijver. De master bedroom is op de begane grond en gekoppeld aan een luxe badkamer en sauna.
De centrale trap komt uit op de overloop vanwaar er zicht is op de woonkamer en woonkamer. De overloop ontsluit 2 grote slaapkamers, badkamer, berging en werkkamer.
De bouwkosten van dit grote huis zijn verrassend laag omdat we een slimme bouwmethode met een staalframe toepassen. Op deze manier kunnen we binnen hetzelfde budget een veel groter huis realiseren.
Door gebruik van passieve zonne-energie, goede isolatie en de zonnepanelen is dit een energie-0 woning. Per saldo wordt er dus geen energie gebruikt.