Project name:

Moeder dochter woning, Oegstgeest

Project description:

DATA

Locatie: Oegstgeest
Oppervlakte: 200m²
Status: aanvraag omgevingsvergunning

PLAN

Dichtbij het oude centrum van Oegstgeest heeft mevrouw van Zon een woning met een bijzonder diepe tuin. De tuin is zo diep dat deze aan de achterzijde uitkomt bij de volgende straat. De gemeente heeft een paar jaar geleden besloten dat hier stedenbouwkundig gezien ruimte is voor een extra rijtje woningen.
Aangezien mevrouw van Zon al aardig op leeftijd is, diende zich zo de mogelijkheid aan om op eigen terrein een woning te maken die volledig levensloopbestendig is, maar daarnaast ook ruimte biedt voor één van de kinderen om mantelzorg te kunnen bieden.
Uiteindelijk is het de bedoeling dat de woning één ensemble met aansluitende bebouwing gaat vormen. Aangezien er al een vergunning voor een andere woning uit dat extra rijtje was verleend, was dat het uitgangspunt voor het ontwerp. De daklijst is een belangrijk terugkerend thema in het ensemble van de woningen.
De woning is zeer energiezuinig en heeft geen gasaansluiting nodig. Een warmtepomp en houtkachel verzorgen alle benodigde warmte en warm tapwater.