Woning Vroondaal Den Haag

DATA Locatie: Vroondaal, gemeente Den Haag Oppervlakte: 230m² Status: architectenselectie PLAN Een moderne woning in een prachtige omgeving. Het kavel heeft een hoogteverschil van 1 meter ten opzichte van de straat. Met dit gegeven hebben we een split-level woning ontworpen. De split-level levert een bijzondere ruimtelijkheid op. De woonkamer is extra hoog en staat in open verbinding met een studeerruimte een halve verdieping hoger. Aan de zuidgevel is een veranda gemaakt met instelbaar lamellen-dak. De gevel is van vuilafstotend stucwerk gecombineerd met blank hout. De kozijnen zijn van zwart metaal met extra dunne profielen. Op het platte dak liggen natuurlijk zonnepanelen. In combinatie met o.a. de extreem goede isolatie en luchtdichting verbruikt deze woning per saldo 0-energie. Meer informatie over het projectgebied en nog beschikbare kavels vindt u op www.vroondaal.nl  

3 staalwoningen Oosterwold

DATA Locatie: Oosterwold, Almere Oppervlakte: 130+100+90m² Status: ontwerp 2015 PLAN Oosterwold is een grote uitbreidingslocatie van Almere. Binnen de set van spelregels is er een ongekende vrijheid voor particuliere initiatieven. De afmeting en locatie van een bouwkavel is geheel vrij te bepalen, maar men is wel verantwoordelijk voor groen, landbouw en infrastructuur en energievoorziening. Op een kavel in het Zuidelijke deel van Oosterwold heeft een familie een optie op een groot kavel waar 4 woningen gerealiseerd kunnen worden. Vanwege het budget hebben we voorgesteld om de 3 gewenste woningen te maken met staalskeletbouw. Het levert eenvoudige, maar praktische en zeer betaalbare woningen op die ook nog eens zelfvoorzienend en energieneutraal zijn. Meer informatie over Oosterwold vindt u op maakoosterwold.nl en de pagina van de gemeente Almere.

Woning Zuidersingel Berkel en Rodenrijs

DATA Locatie: Zuidersingel, Berkel en Rodenrijs gemeente Lansingerland Oppervlakte: 237m² Status: architectenselectie PLAN Een duurzame woning in lintbebouwing aan een dijk in Berkel en Rodenrijs. De woning is voornamelijk gericht op het zuid-westen waarbij de leefruimten op de begane grond in open verbinding staan maar wel duidelijk verschillende ruimten zijn. Aan de zuidgevel is de kom tussen eetkeuken en woonkamer onder het overstek voorzien van buitenhaard. Binnen en buiten lopen geheel in elkaar over. In de dubbel hoge ruime hal is een ruimtelijke relatie met de eerste verdieping. Het opvallend gevormde dak dat doorloopt in de vloerranden is bekleed met grijs zink. De woning staat op een donker grijs gemêlleerde bakstenen gevel/plint van extra lange bakstenen. De aluminiumkozijnen zijn antraciet kleur. Het bouwsysteem voor de woning is een staalskelet met element invullingen met een hoog afwerkingsniveau. Door de extreem goede isolatie en luchtdichting verbruikt deze woning per saldo weinig energie.