Project name:

Woning Zuidersingel Berkel en Rodenrijs

Project description:

DATA

Locatie: Zuidersingel, Berkel en Rodenrijs gemeente Lansingerland
Oppervlakte: 237m²
Status: architectenselectie

PLAN

Een duurzame woning in lintbebouwing aan een dijk in Berkel en Rodenrijs. De woning is voornamelijk gericht op het zuid-westen waarbij de leefruimten op de begane grond in open verbinding staan maar wel duidelijk verschillende ruimten zijn. Aan de zuidgevel is de kom tussen eetkeuken en woonkamer onder het overstek voorzien van buitenhaard. Binnen en buiten lopen geheel in elkaar over. In de dubbel hoge ruime hal is een ruimtelijke relatie met de eerste verdieping.
Het opvallend gevormde dak dat doorloopt in de vloerranden is bekleed met grijs zink. De woning staat op een donker grijs gemêlleerde bakstenen gevel/plint van extra lange bakstenen.
De aluminiumkozijnen zijn antraciet kleur. Het bouwsysteem voor de woning is een staalskelet met element invullingen met een hoog afwerkingsniveau. Door de extreem goede isolatie en luchtdichting verbruikt deze woning per saldo weinig energie.