Project name:

Erve de Hale, Schagen

Project description:

DATA

Locatie: Erve de Hale, gemeente Schagen
Oppervlakte: 230 m²
Status: uitvoering

PLAN

Een voormalig boerenerf vlak bij Schagen (Noord Holland) is opnieuw ingericht met vier nieuwe kavels. Op kavel 2 komt een moderne schuurwoning.  Gevel en dak zijn afgewerkt met cortenstaal. De houten kozijnen zijn contrasterend licht van kleur en worden in de timmerfabriek van de opdrachtgever zelf gemaakt. Na de voordeur is er een ruime hal met vide. Hier komt mooi licht naar beneden door de lichtstraat in het dak. Door de glazen vloer van de overloop komt het licht helemaal tot in de woonkamer. De uitbouw bevat een logeerkamer met eigen badkamer. Hierdoor is de woning tevens levensloopbestendig. Qua duurzaamheid kijken we hier niet alleen naar energiegebruik (doel is energieneutraal), maar ook in het bijzonder naar materiaalgebruik en binnenklimaat. De natuurlijke materialen in combinatie met laagtemperatuursysteem en het mooie daglicht in het huis, zorgen voor een uitermate prettig huis om te wonen.