Project name:

Bosvilla Haagwijk, Voorschoten

Project description:

DATA

Locatie: Haagwijk Voorschoten
Oppervlakte: 290m² BVO, 240m² GO
Status: opgeleverd juni 2016

Publicatie Houtblad nov.2016 (pdf)

Nominatie Reynaers architectuurprijs

PLAN

Architect eigen huis heeft een moderne schuurwoning ontworpen in een bos op Landgoed Duivenvoorde. De ruimten zijn zo georiënteerd, zodat ze allemaal een compleet andere beleving van de omgeving hebben. Bij de keuken komt het dichte bos tot vlak bij de gevel. Een enorm raam van 8,5 bij 2,4 meter een panoramisch beeld op het immer interessante bostafereel. De keuken is ook apart ontworpen door architect eigen huis en door een meubelmaker op maat gemaakt.  De lineair geschakelde woonkamer, keuken en eetkamer, worden gescheiden door sfeervolle, semi-transparante panelen. Door de panelen weg te schuiven ontstaat één grote loft-achtige leefruimte. Gevel en dak zijn afgewerkt met biologisch gemodificeerd dennenhout. Dit is nagenoeg onderhoudsvrij en heeft een levenslange houdbaarheid.
We vonden het heel belangrijk om de massa schoon te houden van allerlei installaties . Zelfs de schoorstenen van de haarden zijn vlak in het dak verwerkt.
O.a. 28 zonnepanelen langs de oprijlaan, een warmtepomp en triple glas zorgen dat de woning  nog nauwelijks energie vraagt.
Meer informatie over het projectgebied en nog beschikbare kavels vindt u op www.buitenplaatshaagwijk.nl.

Dit project is in november 2016 genomineerd voor de Reynaers projectprijs. Breng voor 23 december 2016 uw stem uit via www.projectprijs.reynaers.nl. Hieronder het filmpje dat voor deze nominatie gemaakt is.