Schuurwoning Biest-Houtakker

DATA Locatie: Biest-Houtakker Oppervlakte: 168 m² BVO, 108 m² GO Status: voorlopig ontwerp PLAN Een prettige levensloopbestendige schuurwoning in een fraai landschap. De woonkamer biedt ruim uitzicht over aangrenzende landerijen. De woning krijgt een robuuste uitstraling door de gevelafwerking met gebrand hout.

Duinvilla Wassenaar

DATA Locatie: Wassenaar Oppervlakte: 307 m² BVO, 262m² GO Status: definitief ontwerp PLAN Gelegen tegen een natuurgebied hebben we een ontwerp gemaakt waarbij de overgang tussen het natuurgebied en de woning uitermate vloeiend verloopt. Een golvend landschap sluit aan op de verschillende woonniveau’s. De materialen van de omgeving worden weerspiegeld in de gevels. De woning zelf heeft veel verschillende plekken, zodat alle gezinsleden een zowel samen als even afgezonderd kunnen zijn.

Bosvilla Haagwijk, Voorschoten

DATA Locatie: Haagwijk Voorschoten Oppervlakte: 290m² BVO, 240m² GO Status: opgeleverd juni 2016 Publicatie Houtblad nov.2016 (pdf) Nominatie Reynaers architectuurprijs PLAN Architect eigen huis heeft een moderne schuurwoning ontworpen in een bos op Landgoed Duivenvoorde. De ruimten zijn zo georiënteerd, zodat ze allemaal een compleet andere beleving van de omgeving hebben. Bij de keuken komt het dichte bos tot vlak bij de gevel. Een enorm raam van 8,5 bij 2,4 meter een panoramisch beeld op het immer interessante bostafereel. De keuken is ook apart ontworpen door architect eigen huis en door een meubelmaker op maat gemaakt.  De lineair geschakelde woonkamer, keuken en eetkamer, worden gescheiden door sfeervolle, semi-transparante panelen. Door de panelen weg te schuiven ontstaat één grote loft-achtige leefruimte. Gevel en dak zijn afgewerkt met biologisch gemodificeerd dennenhout. Dit is nagenoeg onderhoudsvrij en heeft een levenslange houdbaarheid. We vonden het heel belangrijk om de massa schoon te houden van allerlei installaties . Zelfs de schoorstenen van de haarden zijn vlak in het dak verwerkt. O.a. 28 zonnepanelen langs de oprijlaan, een warmtepomp en triple glas zorgen dat de woning  nog nauwelijks energie vraagt. Meer informatie over het projectgebied en nog beschikbare kavels vindt u op www.buitenplaatshaagwijk.nl. Dit project is in november 2016 genomineerd voor de Reynaers projectprijs. Breng voor 23 december 2016 uw stem uit via www.projectprijs.reynaers.nl. Hieronder het filmpje dat voor deze nominatie gemaakt is.  

Villa Oudleusen

DATA Locatie: Oudleusen (gemeente Dalfsen) Oppervlakte: 370m² Status: opgeleverd juni 2012. PLAN Eind 2010 heeft de opdrachtgever een prachtig kavel gekocht in de omgeving van Dalfsen. Het kavel wordt aan drie zijden omsloten door bossen en kijkt richting het zuidwesten uit over landerijen. De wens was op deze locatie een zeer ruime gezinswoning te realiseren met o.a. drie slaapkamers, logeerverblijf en een bibliotheek. Gezien de afmetingen was het nodig de ruimste grenzen van het bestemmingsplan op te zoeken, inclusief ontheffingsbevoegdheden. De grote vormen zijn redelijk traditioneel, maar door een verfijnde detaillering en de mooie materialen krijgt het project een unieke uitstraling. De plattegronden zijn efficiënt ingedeeld met logische verbindingen en doorkijkjes. De ruimten zijn niet overmatig groot, maar hebben een prettige menselijke maat. Door de carport en veranda met glazen dak zijn de overgangen naar de buitenruimte heel natuurlijk en zijn de zichtlijnen erg lang. Een prettige woning met een bijzondere ruimtelijke beleving.

Erve de Hale, Schagen

DATA Locatie: Erve de Hale, gemeente Schagen Oppervlakte: 230 m² Status: uitvoering PLAN Een voormalig boerenerf vlak bij Schagen (Noord Holland) is opnieuw ingericht met vier nieuwe kavels. Op kavel 2 komt een moderne schuurwoning.  Gevel en dak zijn afgewerkt met cortenstaal. De houten kozijnen zijn contrasterend licht van kleur en worden in de timmerfabriek van de opdrachtgever zelf gemaakt. Na de voordeur is er een ruime hal met vide. Hier komt mooi licht naar beneden door de lichtstraat in het dak. Door de glazen vloer van de overloop komt het licht helemaal tot in de woonkamer. De uitbouw bevat een logeerkamer met eigen badkamer. Hierdoor is de woning tevens levensloopbestendig. Qua duurzaamheid kijken we hier niet alleen naar energiegebruik (doel is energieneutraal), maar ook in het bijzonder naar materiaalgebruik en binnenklimaat. De natuurlijke materialen in combinatie met laagtemperatuursysteem en het mooie daglicht in het huis, zorgen voor een uitermate prettig huis om te wonen.

Stalen woning Overmeer

DATA Locatie: Nederhorst den Berg, overmeer zuid Oppervlakte: 152 m² BVO, 140m² GO Status: bouwvoorbereiding PLAN Een stoere woning met een stalen skelet. De woning is opgetild van het maaiveld, zodat je vanuit de woonkamer over het dijklichaam heen kan kijken naar het open landschap. De industriële bouwmethode en de eenvoudige vorm zorgen voor hele lage bouwkosten. Daarom kunnen we een grotere woning maken dan we met een traditioneel bouwsysteem zouden kunnen.

Woning Ackerswoude

DATA Locatie: Ackerswoude Pijnacker Oppervlakte: 169 m² BVO, 142m² GO Status: voorlopig ontwerp PLAN De juiste balans tussen kosten en ontwerp, dat is bij dit ontwerp de zoektocht. Met een slimmer bouwsysteem hebben we lagere bouwkosten, dunnere wanden, maar toch uitstekend geïsoleerd. De basis is een eenvoudige stucwerk afwerking. In de voor- en achtergevel komt een contrasterende invulling, waardoor de woning op eenvoudige wijze een fraaie en warme uitstraling heeft.

Noordeinde Leimuiden

DATA Locatie: Noordeinde Leimuiden Oppervlakte: 282 m² BVO, 201m² GO Status: definitief ontwerp PLAN Gelegen op een lang kavel achter het lint in Leimuiden, komt een ruime woning. Het kavel grenst enerzijds aan doorgaand water en anderzijds aan de met bos beplant perceel. De woning wordt gekenmerkt door stevige kaders van de daklijst. In de plattegrond zijn verschillende plekken gemaakt met elk hun eigen karakter. De metselwerk ‘kolom’ heeft een haard gericht op de woonkamer, maar ook een buitenhaard gericht op het overdekte terras.

Eilanden Arnhem

DATA Locatie: Eilanden Arnhem Oppervlakte: 182 m² BVO, 143m² GO Status: definitief ontwerp PLAN In opzet een eenvoudige woning, maar toch met een uitgesproken karakter. De glanzende donkere kaders rondom de ramen zorgen dat de openingen meer betekenis krijgen in de gevel. De garage is in de toekomst mogelijk om te bouwen naar slaapkamer met badkamer, waardoor de woning levensloopbestendig is.

Villa Sloterweg

DATA Locatie: Sloterweg Amsterdam Oppervlakte: 245 m² BVO, 192m² GO Status: definitief ontwerp PLAN Uit de smaaktest een uitgesproken beeld naar voren: een statige woning met imponerende entree en trap. De entree heeft veel glas en een vide tot in de nok van het dak. De woonkamer en keuken zijn met een enorme pui verbonden met de tuin.